Jakie waszym zdaniem są najpiękniejsze polskie drzewa?
Cytat z Pomóżmy Kasztanowcom data 9 października 2020, 02:51Macie swoje ulubione drzewa? Chodzi o gatunki polskie, co uważacie za najfajniejsze i dlaczego?
Macie swoje ulubione drzewa? Chodzi o gatunki polskie, co uważacie za najfajniejsze i dlaczego?
Cytat z klon data 9 października 2020, 02:56Ja lubuje się w śliwowiśniach pisardi. To takie drzewa o czerwonych liściach z owocami przypominającymi śliwki czy mirabelki - również są czerwone. Pięknie kwitną i lubią każdy rodzaj ziemi - glina, żyzna, piasek. Urosną wszędzie.
Ja lubuje się w śliwowiśniach pisardi. To takie drzewa o czerwonych liściach z owocami przypominającymi śliwki czy mirabelki - również są czerwone. Pięknie kwitną i lubią każdy rodzaj ziemi - glina, żyzna, piasek. Urosną wszędzie.
Cytat z kasztan data 9 października 2020, 03:01Dęby! To najpiękniejsze drzewa, rosną jednak bardzo długo i nie wiem czy się dożyje momentu, gdy będa miały te 30 m. Ale robią wrażenie.
Dęby! To najpiękniejsze drzewa, rosną jednak bardzo długo i nie wiem czy się dożyje momentu, gdy będa miały te 30 m. Ale robią wrażenie.
Cytat z kasztanowiec data 9 października 2020, 03:05Dla mnie brzozy papierowe. Mają fajną białą korę przypominającą papier - kartki. Nie syfi tak nasionami ani liściami. Ma nieco inną budowę od pozostałych brzóz.
Dla mnie brzozy papierowe. Mają fajną białą korę przypominającą papier - kartki. Nie syfi tak nasionami ani liściami. Ma nieco inną budowę od pozostałych brzóz.
Cytat z Pomóżmy Kasztanowcom data 9 października 2020, 03:10Jodły i cyprysy - bardzo fajne i piękne jak dla mnie.
Jodły i cyprysy - bardzo fajne i piękne jak dla mnie.